Cadmus fordítás Cadmus

A megszálló török csapatok nagyobb területet kerítettek be Afrintól északra

Március 17-én a Török Fegyveres Erők vezérkara bejelentette, hogy a Török Hadsereg egységei találkoztak egymással Afrin várostól északra és ezzel gyakorlatilag ostromzárat létesítettek a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) milíciái körül Mabatle körzetében, valamint Bulbul, Dzsandarisz, Radzso és Szhikh Al-Hadid települések körzetének legnagyobb részében, északra és nyugatra a várostól.

Helyi források eddig nem erősítették meg a Török Hadsereg vezérkarának állításait. Habár a dzsihádista “Szabad Szír Hadsereghez” (FSA) közeli források szerint a Török Hadsereg és az FSA elfoglalták Sharkan, Tattara, Al-Amirijah, Shejkh Ubasi, Dzsakli Dzsum, Khaltan Kherbi, Ashkan Sharki és Dzsatal Kabu falvakat északnyugatra és nyugatra Afrintól.

A Török Hadsereg és a vele szövetséges vahhabita militáns csoportok szintén folytatták az előrenyomulást maga Afrin város körül és elfoglalták a központi börtönt a várostól nyugatra, közölték helyi források.

A török megszálló erők Afrint támadják:

Eközben a kurd Hawar Hírügynökség (ANHA) jelentette, hogy a Török Légierő város elleni légi támadásaiban 47 fő polgári lakos meghalt elmúlt 24 órában.

A Kurd Népi Védelmi Bizottságok nem tettek közzé beszámolót a mostani, március 17-én Afrin térségében folyó összecsapásokról. Ez megerősítheti azt, hogy a kurd erők védelme összeomlik Afrin körül. A Török Hadsereg a közeljövőben valószínűleg képes lesz elfoglalni az Afrintól északra és nyugatra lévő falvakat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑