A migrációról tárgyalt a magyar és a marokkói igazságügyi miniszter

A migrációs politikáról és a határellenőrzés fontosságáról tárgyalt a magyar és a marokkói igazságügyi miniszter Marrákesben.

Trócsányi László miniszter kedden az MTI-nek elmondta: vasárnap és hétfőn az igazságszolgáltatás függetlenségéről rendezett nemzetközi konferencián vett részt a marokkói városban, ennek kapcsán folytatott kétoldalú megbeszélést Mohamed Aujjar marokkói igazságügyi miniszterrel.

Trócsányi László tájékoztatta kollégáját a magyar migrációs politikáról, a határellenőrzések fontosságáról, valamint arról, hogy a migráció kezelése a nemzeti szuverenitás egyik alapeleme. A marokkói igazságügyi miniszter támogatásáról biztosította és kifejezésre juttatta, hogy Marokkó is fontosnak tartja a határellenőrzést, a tiltott határátlépés büntetését.

Marokkóba is számos migráns érkezett, így Marokkó számára sem ismeretlenek a migráció kezelésével kapcsolatos nehézségek.

Trócsányi László ismertetése szerint mindketten fontosnak tartják, hogy az európai országok ne csak szóban és idealisztikus elképzelésekkel küzdjenek a migrációval szemben, hanem konkrét támogatásokat nyújtsanak azon afrikai országoknak, amelyek erre rászorulnak.

A marokkói miniszter nagyra értékelte, hogy a visegrádi országok 35 millió euróval járultak hozzá az Afrika Alapítvány támogatáshoz – tette hozzá.

A megbeszéléseken szó esett az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítésének szükségességéről, valamint a digitalizáció terén elért eredményekről is.

Trócsányi László megbeszélést folytatott Marokkóban India igazságügyi miniszterével, Rávi Sankar Praszáddal, akivel megállapították, hogy a két ország között fennálló kiváló politikai és gazdasági együttműködést ki kell terjeszteni az igazságügyi együttműködésre is. Az indiai igazságügyi miniszter elfogadta a Magyarországra történő meghívást – közölte a magyar miniszter.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑