A muszlim imámok Franciaországban visszaélnek a kijárási tilalommal (videó)

Marine Le Pen úgy véli, az imámok kihasználják a koronavírus miatti kijárási tilalom lehetőségeit, hogy hangosbeszélőn hívják imára a muszlimokat, a jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke nyílt levélben kéri a belügyminisztert, hogy vessen véget ennek, ha kell, akár jogi úton – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség francia forrásokra hivatkozva.

Marine Le Pen szerint a járványügyi helyzet miatt bevezetett kijárási tilalom az iszlamisták számára remek alkalom a szekularizmus elveinek háttérbe szorítására, ugyanis míg a francia, katolikus keresztények számára tilos a vallási jellegű gyülekezés, vagyis a misére járás, addig az imámok hangosbeszélőn hívják imára a muszlim híveket.

A Nemzeti Tömörülés elnöke ezért nyílt levélben fordult Christophe Castaner macronista belügyminiszterhez, arra kérve, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak a törvény szigorú és gyors alkalmazásával, valamint szükség esetén bírósági eljárással, súlyos szankciók kivetésével.

Egy ideje bizonyos mecsetek arra használják a kijárási tilalmat, hogy közterületen audioeszközök igénybe vételével imára hívják a híveket, nyíltan megsértve ezzel a francia laikus államot.

Többek között így tett Lyon és a svájci határ mentén lévő kisváros, Valentigney imámja is.

Marine Le Pen úgy véli, hogy nem szabad hagyni, hogy az ország ellenőrzése kicsússzon a hatóságok kezéből, nem szabad szemet hunyni ezek fölött az illegális cselekedetek fölött.

Mindezért a jobboldali politikus számára érthetetlen a belügyminisztérium hallgatása és az, hogy a rendfenntartók nem tesznek semmit a muszlim imámok megfékezése érdekében.

Nem Marine Le Pen az egyetlen, akinek szemet szúrt a müezzinek viselkedése az utóbbi időben. Éric Zemmour francia esszéista is kifejezte nemtetszését, erről beszámolt a Valeurs actuelles hetilap is.

Folytatás…

Origo.hu

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑