Cadmus fordítás Cadmus

A muszlim népességrobbanás kihat Európa jövőjére

2018. 12. 10.

2050-re több mint 500 millióval nő a migráció potenciális kibocsátó országainak népessége. Demográfiai robbanás jellemezte az elmúlt 50 évet a muszlim világban Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója szerint.

A Tadzsikisztántól Marokkóig tartó terület (Közép-Kelet, Közel-Kelet és Észak-Afrika) 28 államáról azt mondta: az ENSZ adatai alapján 1955-től mostanáig 454 százalékkal nőtt a lakosság, és most 879 millió ember él ezekben az országokban.

Ugyancsak az ENSZ előrejelzései alapján az várható, hogy ennek az övezetnek a lakossága 2050-re 1,282 milliárdra nő. Ehhez hozzávéve Fekete-Afrikát az valószínűsíthető, hogy a migráció potenciális kibocsátó országainak népessége a következő 32 évben több mint 500 millióval (ami több mint az Európai Unió teljes lakossága) nő majd – mondta a Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója az M1 Ma este című műsorában.

Folyamatosan csökken az eltartóképesség

Felhívta a figyelmet arra is, hogy több kutatás alapján a mediterrán térség az édesvízkészlet csökkenésével – nem csak Európában – „gyakorlatilag ki fog száradni” a következő évtizedekben, így a népességnövekedés környezeti katasztrófával társulhat, és ez még súlyosabbá teheti társadalmi hatásait.

Mint mondta, ha az ENSZ előrejelzései valóban megvalósulnak, és kiszárad a régió, továbbá a kőolaj iránti kereskedelem is csökken a villanymotorok elterjedése miatt, akkor a népességnövekedés társulni fog egy olyan környezeti katasztrófával, amely hatványozottabban hat a társadalmakra.

Eltűnik a jövőkép

Ezek a társadalmi hatások pedig egyértelműek lesznek: nem férnek hozzá az emberek az erőforrásokhoz, nagy lesz a munkanélküliség, és nem lesz jövőképe a lakosságnak – sorolta a szakértő. Hozzátette, ezek mind ahhoz járulnak hozzá, hogy meginduljanak más országok felé.

Az ENSZ szempontjából az a legegyszerűbb megoldás, hogy szétteríti a népességfölösleget a következő 32 évben, amely globális terjedelemben még egy logikus magyarázat is lenne. A szakértő szerint azonban az ENSZ egy konkrét helyre akarja betelepíteni majd az embereket.

Egyetlen cél marad

Dezső Tamás szerint ezt az említett „övezetet” körbevevő Oroszország, Kína és India egyaránt olyan nagyhatalom, amelynek „jellemzően szeparatista” muszlim kisebbsége van, így nem fog befogadni tömegesen muszlim menedékkérőket. Hozzáfűzte: mivel Afrikába menni „nem nagyon érdemes”, Amerika messze van, ezért Európa az elsődleges és egyetlen célja a bevándorlásnak. Úgy véli, Európa dekadens, amelyet ezek a muszlim emberek is jól éreznek.

Ki kezeli majd a népességnövekedést?

Elmondta, ismeretes, hogy a nyugati politika arra törekszik, hogy befogadjon meghatározott számú menedékkérőt. Azonban, ha a „kapukat kinyitják”, özönleni fognak a migránsok, és kérdés, hogy a jelenlegi adatok alapján egy 500 millió főnyi népességnövekedést ki és hogyan fog tudni kezelni – tette fel a kérdést Dezső Tamás.

A világszervezet adatai alapján egy erősebb migrációval, amelyet jelenleg is intézményesíteni szeretnének, Európa vallási, kulturális, politikai és etnikai arculata 2050-ig annyira megváltozna, amelyet már nehéz lenne visszafordítani.

Globális probléma

Beszélt arról is, ha az ENSZ számai megvalósulnak, és 2050-re 1,282 milliárd fő lesz a muszlimok száma, akkor a világ össznépessége 9,75 milliárd körül fog alakulni. Ezt azt jelenti, hogy elérjük a 10 milliárdos határt, és nem lehet tudni, hogy mekkora a Föld eltartó képessége. Hozzátette, a migráció ezért nemcsak lokális, de globális probléma is.

Hirado.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑