Cadmus fordítás Cadmus

A nemzetközi közösség is bűnös abban, hogy Törökország vegyi fegyvereket használ

 

Egyre erősebbek a feltételezések, miszerint Törökország vegyi fegyvereket vetett be a kurdok ellen Irakban – közölte a Liner.hu.

Egy jelentés szerint legalább 17 alkalommal vetették ezeket be, többek között kurdok kárára. Az elmúlt időkben azonban érkeztek arról is beszámolók, hogy Törökország is vetett be vegyi fegyvereket

A kurd népcsoport híreivel foglalkozó ANF hírügynökség beszámolója szerint április 23 óta Törökország több alkalommal is vegyi fegyvereket vetett be az Irak északi részén található, kurd gerillák kezében lévő Medya védelmi zónában.

Az ANF kiemeli, hogy a nemzetközi emberi jogi szervezetek még nem fogalmazták meg aggodalmukat ebben a kérdésben, amely egyértelműen sértené a nemzetközi jogot. A Kongreya Star nevű szíriai emberi jogi szervezet szinte az egyetlen, amely szót emel a támadások ellen.

Gule Mihemed, a Kongreya Star egyik tagja több alkalommal is kiemelte, hogy a törökök vegyi fegyvertámadásokkal próbálják megtörni a kurd gerillákat, ezek azonban olyan fegyverek, amelyek tiltottak a nemzetközi jog szerint.

A teljes eredeti cikket itt olvashatják el.

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑