Cadmus fordítás Cadmus

A neo-oszmán megszállók még két évig maradnak Szíriában és Irakban

2021. 10. 27.

 

A török hadsereg további két évig megszállás alatt tart szíriai és iraki területeket.

A török parlament két évvel meghosszabbította kedden a török hadsereg szíriai és iraki műveleteire adott mandátumot – írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökség alapján.

A felhatalmazást 2014 óta minden évben elfogadták a képviselők, eddig a mandátum mindig csak egy évre szólt. A javaslatot a végrehajtó elnöki rendszer 2018. július 9-ei életbe lépése óta Recep Tayyip Erdogan török államfő hivatala nyújtja be a törvényhozásnak.

A tervezetet kedden Erdogan pártja, a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), a vele szövetséges Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP), valamint az ellenzéki Jó Párt (IP) szavazta meg. A legfőbb ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt (CHP), illetve a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) ellenezte.

A török vezetés a közelmúltban, október közepén ismét határozott fellépést helyezett kilátásba Szíriában a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciával szemben, amelyet terrorszervezetnek tekint, és amely ellen az elmúlt években már hadműveleteket is indított az arab ország északi részén.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑