2018. 12. 30.

A pápa gyászát fejezte ki a gízai merénylet miatt: értelmetlen, brutális tett

Egy turistákat szállító autóbusz ellen pokolgépes merényletet követtek el pénteken Kairóban a gízai piramisok közelében.

Négy ember, három vietnami turista és egyiptomi idegenvezetőjük életét vesztette, valamint tízen megsebesültek a támadásban. Közülük kilencen vietnamiak, a tizedik pedig a busz vezetője. A robbanószerkezet házi készítésű volt, és az út mellett helyezték el. A merénylet elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta a felelősséget, de korábban iszlám szélsőségesek rendre elkövettek támadásokat külföldi turisták ellen, hogy csökkentsék Egyiptom létfontosságú, idegenforgalomból származó jövedelmét. Ez volt több mint egy év után az első támadás külföldi turisták ellen, miután az egyiptomi biztonsági erők kampányt indítottak fegyveres csoportok ellen a Sínai-félszigeten, az ország déli részén és a líbiai határnál. Szombaton az egyiptomi biztonsági erők megöltek 40 gyanús fegyverest három különböző rajtaütésben Gízában és a Sínai-félsziget északi részén.

A pápa elítéli az értelmetlen és brutális cselekedetet

Ferenc pápa a merénylet híréről értesülve részvéttáviratot küldött Abdel Fattah Al Sisi egyiptomi elnöknek. A Szentatyát mélyen elszomorítja a gízai bombatámadás. Elítéli az értelmetlen és brutális cselekedetet. Imádkozik az áldozatokért és családjaikért, valamint a sebesültekért és az elsősegélynyújtókért, akik nagylelkűen siettek szolgálatukra. Bízva abban, hogy mindenki együttműködik azért, hogy legyőzzék az erőszakot a szolidaritással és a békével, Ferenc pápa Isten áldását kéri Egyiptomra és lakosságára.

Vaticanews

, , , , ,
Back to Top ↑