Cadmus fordítás Cadmus

A Pentagon szerint az F-16-osok nem fogják megváltoztatni az erőegyensúlyt Ukrajnában

2023. 05. 23.

A negyedik generációs F-16-os vadászgépek szállítása az Ukrán Fegyveres Erők számára nem fogja jelentősen megváltoztatni az erőviszonyokat az ukrajnai konfliktusban – jelentette a Politico, Frank Kendall az amerikai légierőért felelős miniszterére hivatkozva.

“EZ NEM FOGJA ALAPJAIBAN MEGVÁLTOZTATNI AZ ERŐEGYENSÚLYT” – IDÉZTE A LAP A KATONAI TISZTSÉGVISELŐT.

Szerinte az F-16-os vadászgépek átadása már korábban is megkezdődhetett volna, de az eszkalációtól való félelem miatt elhalasztották.

AMI A SZÁLLÍTÁSOK ÜTEMEZÉSÉT ILLETI, AZ LEGALÁBB TÖBB HÓNAPOT VESZ IGÉNYBE – PONTOSÍTOTT KENDALL.

Az Egyesült Államok és a szövetségesek az elkövetkező hónapokban döntenek arról, hogy ki és milyen mennyiségben szállítja ezeket a repülőgépeket az ukrán fegyveres erőknek. Ugyanakkor Joe Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan a múlt héten azt mondta, hogy Washington nem fogja támogatni, hogy a kijevi hadsereg ezeket a gépeket orosz területen lévő célpontok elleni támadásra használja.

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a maga részéről az amerikai fél ezen állításait a jogszerű magatartás imitálásának nevezte, megjegyezve, hogy az USA így próbálja elérni saját céljait a térségben “egy álhumanitárius elv álcája alatt”.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑