Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg áttörte az iszlamisták állásait Damaszkusznál (VIDEÓK)

2018. 01. 08.

A szíriai hadsereg áttörte az iszlamisták állásait egy katonai bázisnál, a főváros, Damaszkusz keleti külterületén – közölte vasárnap a helyi televízió és egy emigráns szervezet.

A terroristák, többségében az Ahrar AL-Sham csoport fegyveresei, a múlt vasárnap szereztek meg jelentősebb állásokat a kelet-ghoutai Harasztánál lévő bázison.

A Köztársasági Gárda egyik elit alakulata a Kasem csoport az orosz légierő támogatásával, vasárnap este indított támadást a támaszpont körüli ostromgyűrű feltörésére, hogy kiszabadítsa az ott lévő mintegy 200  szír katonát.

A harasztai katonai bázisba körbezárt szír katonák az ostromgyűrű feltörése után találkoztak bajtársaikkal:

A  hadsereg egy ponton áttört az iszlamisták állásain. A bázis környékén és belterületén heves összecsapások vannak. A hadseregnek sikerült visszafoglalni a létesítmény épületeit.

A helyi tévé közelben tartózkodó tudósítója szerint a hadsereg kiszélesíti az általa a iszlamisták gyűrűjén ütött rést, a bázisra vezető utat, majd fokozatosan felszabadítja a támaszponton túli területeket. A harcok feltehetően órákon belül véget érnek.

A térségben készült felvételeken az volt látható, hogy sűrű füst gomolyog a hadsereg által ágyúzott épületekből.

A kormányerők napok óta próbálták az iszlamisták kezén lévő Kelet-Ghoutában lévő egyetlen támaszpontjuk elleni ostromot megtörni.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑