Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg csapat összevonásokat kezdett Északkelet-Lattakiában orosz légi támadásokat követően

2019. 01. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg újra csapat összevonásokat kezdett Lattakia tartomány északkeleti részén, miután a szövetséges Orosz Légierő légi támadások sorozatát hajtotta végre Dzsizr Al-Shughur város körzetében vasárnap éjszaka.

A Szíriai Arab Hadsereg állományába tartozó egyik katonai forrás szerint, aki egy Észak-Lattakiába vezényelt menetoszlopban utazik, a 4. Páncélos Hadosztály számos alegységét telepítették az ellenséges megszállás alatt lévő Idleb tartomány közigazgatási határára.

A forrás közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg erősítését Kabbani településtől délre küldték (a hegyvidékre), ami az idegen dzsihádisták egyik erőssége az Al-Ghaab-síkság közelében, miután az Orosz Légierő kemény légi csapásokkal sújtotta a Turkesztáni Iszlám Párt (TIP) és a Hajat Tahrir Al-Sham nevű vahhabita terrorista szövetség állásait Dzsizr Al-Shughurtól nyugatra.

A forrás hozzátette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg újra fontolóra vette egy nagy offenzíva indítását a térségben, mivel a különböző dzsihádista csoportok (az Al-Kaidához hű frakciók és a török rezsim által támogatott militánsok egyaránt) folyamatosan megsértik az orosz-iráni-török védnökséggel tavaly ősszel létrehozott tűzszüneti megállapodást a Lattakia, Ildeb, Hama és Aleppo tartományok területén áthúzódó demilitarizált övezetben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: almasdarnews.com

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑