Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzor tartomány legnagyobb olajmezőjének visszafoglalására készül

2017. 10. 16.

Három éve a Szíriai Arab Hadsereg visszavonulásra kényszerült Kelet-Szíria legnagyobb részéből, kevés reménnyel arra, hogy meg tudja tartani Deir Ezzor tartomány fővárosát.

Azonban a tendencia megváltozott, amikor 2015 szeptemberében az Orosz Légierő elkezdte légi hadjáratát a Szíriai Arab Köztársaság területének nagy részét megszállva tartó vahhabita terrorszervezetek ellen.

Az ISIS terrorszervezet kelet-szíriai központjának számító Al-Majadin város mai felszabadításával a Szíriai Arab Hadsereg elsőrangú pozícióba került, hogy felszabadíthassa Deir Ezzor tartomány legnagyobb olajmezőjét.

Az Al-Omar olajmező az „Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás bevételeinek legfontosabb forrása, a felszabadítása jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők elsődleges célja Deir Ezzor tartományban.

Az elkövetkező napokban a Szíriai Arab Hadsereg meg fogja tisztítani az „Iszlám Állam” militánsai uralta utolsó katlanokat a tartományi fővárosban és ezután az Al-Omar olajmező felszabadítására összpontosít, amit valószínűleg előbb fog elérni, mint az USA támogatta „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) nevű milíciák.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑