Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg elvesztette az ellenőrzést majdnem egész Al-Kadam felett

2018. 03. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) majdnem elvesztették az ellenőrzést Al-Kadam egész területe felett, Damaszkusztól délre az ISIS terrorszervezethez tartozó terroristák ellenében, közölté helyi források.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők a hónap elején vonultak be Al-Kadamba, miután a szíriai kormány megegyezett az ISIS terrorszervezettel szemben álló vahhabita militánsokkal (Adzsnad Al-Sham frakció), hogy deportálják őket Idleb tartományba.

Az ISIS-hez hű terroristák (akik korábban más dzsihádista frakciókhoz pl.: az Al-Nuszra Fronthoz tartoztak) a térségben kihasználták a riválisaik kivonulását a saját támadásuk megindítására, valamint azt, hogy a Szíriai Arab Hadsereg idő hiányában nem biztosíthatta a körzetet. Egy hétig tartó heves harcok után, az ISIS terrorszervezethez átállt militánsok ellenőrzésük alá vonták Al-Kadam legnagyobb részét.

Az ISIS terrorszervezethez tartozó média aktivisták szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők száznál több katonát vesztettek az összecsapásokban, azonban ezt még nem erősítették meg más források.

Forrás: SouthFront.org

Megjegyzés: A Damaszkusztól délre lévő Al-Kadamban és a közeli Al-Jarmuk menekülttáborban 2012 ősze óta súlyos harcok dúlnak. Vahhabita terrorszervezetek itt vetették meg a lábukat, az Al-Kaidától az ISIS-hez hű frakciókig. Ellenük becsülettel harcolnak a Szíriához hű, szekuláris palesztin paramilitáris egységek. Ilyen pl.: a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFPL-GC). A nagyobb részben külföldi militánsokból álló dzsihádista szervezetek elleni harcban jelen vannak még a Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA) katonái, akik a Szíriai Arab Hadsereg részét képezik. A palesztin egységek jelentős szerepet játszanak a megszálló terrorista szervezetek körüli ostromzár fenntartásában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑