Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadított egy fontos települést Északkelet-Hamaban (videó)

2017. 11. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) elfoglalták a hadászati fontosságú Rahdzsan települést északra Sarha falutól Hama tartomány északkeleti részén, jelentette a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata.

A Szíriai Arab Hadsereg szintén elfoglalta Arafa falut, északra Hazemtől közölte a forrás.

 

Eközben vahhabita militáns források szerint szíriai katonai repülőgépek bombázták Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezett koalíció) állásait Khan Shejkhun városban és Zakat faluban, Hama tartomány északi részén.

Az Al-Kaida szíriai internetes propaganda felülete, az “Ibaa” azt jelentette, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham militánsai visszaverték a Szíriai Arab Hadsereg két támadását Rabda és Kaszir Ali falvak körül. Az Ibaa szerint a nyolc szírai katona halt meg a Kaszir Ali körüli harcokban.

Az Al-Kaida (Hajat Tahrir Al-Sham néven) és a szövetségesei, a “Szabad Szír Hadseregnek” nevezett vahhabita terrorszervezet Dzsaish Al-Naszr és “Szabad Idlebi Hadsereg” nevű frakciói azt állították, hogy amerikai szállítású TOW irányított páncéltörő rakétákkal megsemmisítették a Szíriai Arab Hadsereg két harckocsiját. Azonban a három vahhabita terrorszervezet által közzé tett fotókon és videókon csak egy harckocsi megsemmisítése látszik.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenlegi hadműveletének célja Északkelet-Hamaban, hogy elfoglalja Abu Al-Duhur várost, a légi bázist és biztosítsa az Aleppo-Hama autópályát.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑