2017. 09. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította Maadant és az Euphrates teljes nyugati partvidékét Deir Ezzortól északraA Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai felszabadították Rakka tartomány teljes délkeleti vidékét és Deir Ezzor tartomány északnyugati részét az ISIS terrorszervezet uralma alól, egy nagy offenzív előretörést követően az Euphrates-folyó nyugati partján.

Legalábbb egy órája katonai forrásoktól, fotókkal alátámasztott jelentés érkezett, hogy a stratégiai fekvésű Maadan településfelszabadult, ami az ISIS terrorszervezet erősségének számított az Euphrates-folyó nyugati oldalán.

Jó látni, hogy így haladnak előre a szír kormányerők. Már csak az a sárga kéne eltűnjön onnan, ami az SDF nevű amerikai támogatású milíciát jelzi… | Forrás: South Front

Az Euphrates-folyó Deir Ezzortól északra fekvő teljes nyugati partvidékének biztosításával a Szíriai Arab Hadsereg gyakorlatilag bekerítette az ISIS terrorszervezet erőit, amelyek a Rakkatól délkeletre lévő elszigetelet térségben maradtak. Habár nehéz elhinni, hogy a terrorista entitás hagyott volna hátra számottevő erőt, hogy megvédjen egy ilyen kopár és számára nem értékes térséget.

Keresve az ISIS terrorszervezet stratégiai visszavonulásának okait, úgy tűnik, hogy a terrorista entitás vagy teljesen az Euphrates-folyó keleti parjtára vonult vissza, és/vagy Deir Ezzortól délre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com