Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg három irányból szorongatja az ISIS terrorszervezetet

2018. 04. 30.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges palesztin paramilitáris egységek három irányból (északról, keletről és nyugatról) folytatják az ISIS terrorszervezet elleni hadműveletet Damaszkusztól délre.

Szombaton a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei eddig legnagyobb területi nyereségüket érték el a dél-damaszkuszi hadművelet kezdete óta, elfoglalták az Al-Kadam kerületet, valamint Al-Madanijah és Al-Aszali negyedeket.

Azóta az ISIS terroristák újracsoportosították erőiket az Al-Jarmuk menekülttábor és Hajar Al-Aswad kerületben és jelenleg a dzsihádisták által, eredetileg öt évvel ezelőtt létesített állásokba szorulnak vissza.

Ugyanakkor az Orosz Fegyveres Erők a Jalda, Bejt Szahm és Babila kerületekben lévő, nem az ISIS-hez tartozó militáns csoportok deportálására készülnek, Szíria más részeibe, amelyek még egyéb “felkelőknek” nevezett fegyveresek ellenőrzése alatt állnak. A szíriai kormánycsapatok fogják átvenni ezeknek a militánsoknak az állásait a deportálásukat követően.

Amikor a Szíriai Arab Hadsereg átveszi a Jalda kerületben lévő militánsok állásait, akkor egy negyedik irányból is támadni tudja az ISIS terrorszervezet fegyvereseit Damaszkusztól délre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑