A Szíriai Arab Hadsereg jelentősen előretört Palmyra körzetében

A Szíriai Arab Hadsereg tegnap kíméletlen volt az ISIS terrorszervezet elleni harcban, nagy kiterjedésű területet szabadítva fel az „Iszlám Állam” terrorista entitás uralma alól.

A Hajjan-gázmező tegnap reggel történt visszafoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste, a libanoni Hezbollah és a 18. Páncélos Hadosztály alegységei támogatásával számos hadászati pontot szabadított fel ettől a szénhidrogén mezőtől és gázfeldolgozó állomástól keletre, benyomulva Al-Bajarat faluba, miután lerohanták az „Iszlám Állam” terrorszervezet védelmi állásait.

Nem sokkal az Al-Bajaratba történt benyomulás után a Szíriai Arab Hadsereg egy másik egysége megrohamozta az „Iszlám Állam” terrorista entitás védelmi vonalát a Palmyrai autósiskolánál és kórháznál északkeletre a Buwajdah Al-Gharbijah Kórháztól.

Két óra leforgása alatt a Szíriai Arab Hadsereg az összes említett helyszínt és létesítményt ellenőrzése alá vonta, miközben tovább tört előre Palmyra (Tadmur) város irányába.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásait támadja keletre Al-Bajarattól és délre az Al-Mahar gázmezőtől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑