Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg közvetlenül szembekerült a Török Hadsereggel

2017. 02. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg szemtől szemben áll a Török Hadsereggel egy 15 kilométer hosszú frontvonalon, miután az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás nagy méretű taktikai visszavonulásban kezdett Al-Bab városából a csütürtöki napon.

Habár ténylegesen ellenséges viszonyban állnak egymással a szíriai válság 2011-es kezdete óta, a két reguláris hadsereg a legtöbb esetben elkerülte a közvetlen katonai összecsapást.

A következőkben a Török Hadseregnek és a Szíriába behatoló dzsihádista szövetségeseiknek el kell dönteniük, hogy megkockáztatnak egy potenciálisan nagy veszteséget hozó összecsapást a Szíriai Arab Hadsereggel, megtámadják a szíriai kurdok kezébe került területeket vagy tovább próbálnak haladni Al-Rakka, az ISIS terroristák 160 kilométerre lévő központja felé.

Korábban a Szíriai Arab Hadsereg és a Török Hadsereg tüzérségi párbajt vívott egymás ellen Lattakia tartomány északi határán és már volt szórványos összeütközésük Aleppo tartomány északkeleti részén. Mindazonáltal Törökország tovább folytatja a szíriai dzsihádista csoportok felfegyverzését és ellátását hadfelszereléssel.

Az ISIS terrorszervezet mai visszavonulását követően a Török Hadsereg, a Harakat Ahrar Al-Sham (a korábbi Iszlám Front vezető ereje) és az úgynevezett “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) dzsihádista szervezetek órák alatt ellenőrzésük alá tudták vonni Al-Bab várost, Bazaah, Kabaszin és Tall Batnan falvakat.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai szintén folytatták az előretörést déli irányba, mélyen az ISIS megszállta területek belseje felé, dél körül elfoglalva két települést Deir Hafer közelében.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑