2017. 05. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg kulcsfontosságú települést foglalt vissza Palmyrától délre (videó)

Egy nagy kiterjedésű, ISIS terroristák uralta területsáv csütörtöki visszafoglalása után, délnyugatra Palmyrától a Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomult előre dél felé és elérte a nyugati támogatást élvező vahhabita fegyveresek által megszállt Ulanijah települést.

Szembesülve a túlerővel és elsöprő tűzerővel, a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) Oszud Al-Sharkijah nevű frakciója elszórt összecsapásokat követően, délutánra visszavonult a településről, így a Szíriai Arab Hadsereg gépesített alegységei számára lehetővé vált, hogy teljesen ellenőrzésük alá vonják Ulanijaht.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységeit szíriai vadászgépek és harci helikopterek kísérték, miután az USA Légierő legutóbb a kormányerők állásaira támadt nem messze az újonnan felszabadított területektől.

A szíriai sivatagban működő “Oszud Al-Sharkijah” nevű vahhabita fegyveres csoportot, más FSA frakciók mellett, az USA különleges erői válogatták, szerelték fel és képezték ki Jordánia területén. Az amerikai különleges műveleti erők (US Special Forces) ezenkívül jelen vannak (illegálisan) az Al-Tanf határállomáson, brit és norvég különleges műveleti katonákkal együtt.

A két nappal ezelőtt bejelentett vahhabita ellenoffenzíva ellenére, az FSA fegyveresei jelenleg feladják a harcot és visszafelé lövöldözve húzódnak az Al-Tanf határállomás felé, ami menedéket jelent számukra az amerikai és jordániai vadászgépek túloldali jelenléte miatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑