Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg legyűrte az ISIS terrorszervezetet Kelet Homszban (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg tegnap reggel elkezdte az Al-Kariatain (Qaryatayn) megtisztítására indított offenzívája utolsó szakaszát, miután az egész települést körbezárta egy két hétig tartó hadműveletben.

A szövetséges Orosz Légierő kemény légi csapásainak támogatásával a Szíriai Arab Hadsereg alegységei megrohamozták Kariatain északi szektorát, hogy benyomuljanak a városba.

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai nem csak benyomulni tudtak Kariatainba, hanem majdnem az egész város területét elfoglalták, miután harcban felülkerekedtek a települést megszálló ISIS terroristákon.

Egy katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg alegységei most tisztítják meg az utolsó negyedeket és az elkövetkező 24 órán belül a vahhabita militánsoktól mentesnek nyilváníthatják a várost.

Az ISIS terrorszervezethez tartozó fegyveresek három héttel ezelőtt meglepetésszerűen foglalták el Al-Kariataint.

Megjegyzés: Az akció egy hátországbeli diverziós művelet mintapéldája volt abban az értelemben, hogyan lehet megbékélési egyezmények hatálya alá tartozó, nagyobb katonai jelenlét nélküli térségekből gyorsan, könnyű fegyverzetű és “civilnek” álcázott militánsokkal elfoglalni egy szimbolikus jelentőséggel bíró várost. Lásd: a szekuláris államot felszámolni akaró és a közel-keleti kereszténységet sanyargató erők törekvései!

A terrorszervezet (és más vahhabita militáns csoportok) alvó sejtjei fontos szerepet játszottak a három héttel ezelőtti gyors támadásban Délkelet-Homsz területén, habár az akciójuk kezdete óta az általuk ellenőrzés alá vont körzeteket legnagyobb részben visszafoglalta a hadsereg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑