A Szíriai Arab Hadsereg számos pontot foglalt el egy északkelet-homszi gázmező közelében

A Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztálya szombaton ellentámadást indított az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorista szervezet ellen Homsz tartomány északkeleti területén, elfoglalva számos harcászati jelentőségű pontot a Mahar gázmezők közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg szombati ellentámadását megelőzően az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elfoglalt több ellenőrző pontot az Al-Shaer gázmező és Huwajszisz falu között, visszaszorítva a kormányerőket a kiürített tüzérségi bázisig.

Az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyveresei szombat reggelre gyakorlatilag elfoglalták a bázist, amely arra kényszerítette a Szíriai Arab Hadsereget, hogy erősítést küldjön a térségbe a terroristák kiűzésére.

Amikor a kiürített tüzérségi bázist visszafoglalták, a Szíriai Fegyveres Erők ellentámadásba kezdtek, hogy visszaszerezzenek számos ellenőrző pontot az Al-Shaer gázmező közelében; ezek a rohamok sikeresnek bizonyultak és ki tudták üldözni az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseit több helyszínről.

Eközben Északkelet-Homszban a Szíriai Fegyveres Erők ellentámadást hajtottak végre az Al-Mahar gázmezők közelében és szombaton az éj leszállta előtt számos ellenőrző pontot foglaltak vissza az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet fegyvereseitől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑