A Szíriai Arab Hadsereg további csapatokat és nehéz fegyverzetet telepít Al-Rakka tartományba

Október 20-án a Szíriai Arab Hadsereg további csapatokat és nehéz fegyverzetet telepített az újonnan elfoglalt hadállásaiba Rakka tartomány területén.

A szíriai állami TV által közzétett felvétel szerint számos harckocsi és gyalogsági harcjármű és sok száz katona halad Tabaqa város felé a tartomány déli részén.

Korábban szíriai források arról számoltak be, hogy az USA fegyveres erői befejezték a kivonulásukat Rakka tartományból és Aleppo tartomány keleti részéből. Több tucatnyi hadfelszereléssel megrakott tehergépjármű hagyta el az amerikai megszállás alatt lévő utolsó bázisokat a két tartomány területén.

A Szíriai Arab Hadsereg északkelet-szíriai bevonulása a múlt héten vette kezdetét, miután a damaszkuszi kormány és az úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) megállapodást írtak alá. Az egyezmény alapján a Szíriai Arab Hadsereg bevonul a legtöbb ottani körzetbe, hogy megállítsa a török vezetésű offenzívát.

Mindeddig több ezer szíriai katona vonult be a megállapodás szerint Aleppo tartomány keleti részébe, Al-Rakkaba és Al-Haszakah tartomány északi területére. Az egyezmény arra kényszerítette Törökország iszlamista vezetését, hogy leállítsa a kulcsfontosságú Manbedzs és Ajn Al-Arab (Kobani) városok elleni agresszióját.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑