Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg újabb két települést szabadított fel és civilek ezreit menekítette ki Kelet-Ghoutaból (képek, videó)

Március 17-én a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a Tigris Alakulatok, az Orosz Légierő támogatásával elfoglalták Kafr Batna és Szakba településeket a Damaszkusz tartományi Kelet-Ghouta régióban, közölték szíriai kormánypárti források. A dzsihádista militánsok a jelentések szerint visszavonulnak a településekről.

Az előretöréskor a Szíriai Arab Hadsereg polgári lakosok ezreit evakuálta a településekről. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szerint március 17-én 27 ezer polgári lakost evakuáltak Kelet-Ghoutaból.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei folytatták a hadműveleteiket délkeletre Duma körzettől, elfoglalva az Al-Farabi iskolát. Az Al-Farabi iskola kulcsfontosságú helyszín Duma ipari negyedében.

A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomulása Duma körül valószínűleg válasz a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet kísérletére, amelynek során OSZA légvédelmi rakéta (9K33) felhasználásával megpróbálták lelőni a Szíriai Légierő egyik helikopterét március 16-án.

 

Helyi szemtanúk szerint a Szíriai Arab Hadsereg hamarosan teljesen biztosítani fogja Kafr Batna és Szakba településeket. Ezután a Szíriai Arab Hadsereg a Fajlak Al-Rahman terrorszervezet által megszállt körzetek, Ain Tarma, Irbin és Hazzah felé fog tovább haladni.

A szíriai hadsereg előrenyomulását látva a legfőbb kelet-ghoutai terrorcsoportok – a Dzsaish al-Iszlam, a Fajlak al-Rahman és az Ahrar Al-Sham – pénteken késznek mutatkoztak közvetlen tárgyalásokat kezdeni Oroszországgal az ENSZ égisze alatt a fegyverszünet érdekében. Ezek a milíciák a múltban jelezték: nem hagyják el Kelet-Ghoutát.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑