2017. 03. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta Palmyrát (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg, az Orosz Légierő támogatásával, ma teljesen vissza tudta foglalni a történelmi Palmyra várost, az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet elleni hetekig tartó harcok után, jelentette be az Orosz Elnöki Hivatal.

Szergej Shojgu hadseregtábornok, orosz honvédelmi miniszter a jó hírekről tájékoztatta Vlagyimir Putyint, az Oroszországi Föderáció elnökét.

A történelmi várost a Szíriai Arab Hadsereg eredetileg tavaly márciusban szabadította fel. Azonban az ISIS terrorista entitás 2016. december 11-én újra megszállta a várost és körzetét.

A terrorista enitás régi történelmi emlékek egész sorát semmisítette meg az uralma alatt a vahhabita halálkultusz jegyében. Az újabb megszállás alatt a dzsihádisták lerombolták a római kori színház Tetrapylonját.

A visszafoglalását követően Palmyra és körzetének biztosítása az újonnan megalakított és orosz műveleti tanácsadók által felkészített 5. Hadtest, az önálló 18. Páncélos Hadosztály kijelölt harccsoportja, a Katonai Pajzs Egység, az Al-Badiah Század, a Shaitat törzs szunni milicistái, a Nemzetvédelmi Erők tartományi egysége és a libanoni Hezbollah egy zászlóaljának feladata lesz.

A mai nap orosz tűzszerész specialisták által kiképzett szíriai műszaki alegységeket vezényeltek Palmyrába, hogy elkezdjék az ókori romváros és a régészeti övezet aknamentesítését.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑