Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Fegyveres Erők visszafoglalták Szarakib települést, miután a hatalmas Török Hadsereg visszavonult

2020. 03. 02.

Hivatalosan megerősített információ, hogy a megszálló török csapatok kivonultak Szarakib településről.

Március 2-án hajnalban a megszálló török csapatok elvesztették Szarakib települést, amelyet kénytelenek voltak átengedni a Szíriai Arab Hadseregnek. Március 2. első óráiban a szíriai 25. Különleges Rendeltetésű Hadosztály (a korábbi Tigris Alakulatok) visszaszerezték az ellenőrzést Szarakib város felett a megszálló Török Hadseregtől és Al-Kaida terrorista szövetségeseitől a szíriai Idleb tartomány keleti részén, miután a megszállók elmenekültek a városból, közölték szíriai kormánypárti források.

Szarakib volt a török vezetésű inváziós erő legfontosabb területi nyeresége Idleb tartományban és tágabb körzetében. Ha a török erők (és dzsihádista szövetségeseik) nem képesek megőrizni az ellenőrzésüket, akkor az iszlamista török rezsim összes bejelentése arról, hogy megsemmisítő vereséget mértek az “Assad-rendszerre” és az előretörésük Aleppo tartomány délnyugati és Hama tartomány északi részei felé csak csak üres szavaknak számítanak!

Eközben a török állami média (jelenleg iszlamista propaganda eszköz) véletlenül közzétett egy videót, amely megmutatja a “demokratikus elkötelezettségű harcosok” valódi arcát: igazán nagyszerű srácok az ISIS terrorszervezet jelképeivel. Ezért csak gratulálni lehet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑