Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai katonák Dzsardzsanaz felé törnek előre Idleb tartomány déli részén

2019. 12. 26.

Több mint húsz település felszabadítása után a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők, a jól felfegyverzett Tigris Alakulatokkal az élen, tovább nyomultak előre Dzsardzsanaz felé Idleb tartomány déli részén.

Dzsardzsanaz az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és a török támogatást élvező “Nemzeti Felszabadító Frontnak” nevezett egyéb dzsihádista csoportok fő erőssége a térségben. Ha a szíriai kormánycsapatok fel tudják szabadítani a települést, akkor utat nyitnak Maarat Al-Numan város felé, amely az M5 országút mellett helyezkedik el.

Maarat Al-Numan felé nyomulva a Szíriai Arab Hadsereg képes lesz rá, hogy elvágja a Dél-Idlebet megszálló militánsok utánpótlási vonalait és fokozatosan felszabadítsa az egész térséget.

A hadi helyzet folyamatosan változik.

Megjegyzés: A szíriai kormányerők oldalán harcolnak a megszálló terrorszervezetek ellen palesztin önkéntesek, a Jeruzsálemi Dandár (Liwa Al-Kudsz) nevű paramilitáris egységben. A videójuk a hivatkozott cikkben érhető el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑