Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai kormánycsapatok ellentámadást indítottak Kelet-Ghoutaban

2017. 11. 19.

Szombaton a Szíriai Arab Hadsereg ellentámadásba kezdett a Harakat Ahrar Al-Sham vahhabita terrorszervezet ellen a Harcjármű Bázis körül, délre Harasta körzetétől és keletre a szíriai fővárostól, közölte a Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata. Azonban még nem jelentettek előretörést.

Dzsihádista források azt állították, hogy szíriai katonai repülőgépek légi csapásokat mértek a Harakat Ahrar Al-Sham militánsaira. A jelentéseik szerint az Ahrar Al-Sham 37 fő fegyverese megsebesült a légi támadások során. A dzsihádista források szerint a légi bombák „mérgező gázokat” tartalmaztak. Az állításokat bizonyítékokkal nem támasztották alá.

Egy másik vahhabita militáns csoport, a Fajlakk Al-Rahman bejelentette, hogy csatlakozott a Harakat Ahrar Al-Sham fegyvereseihez a Harcjármű Bázis elleni támadásban. A Fajlakk Al-Rahman militánsai déli irányból legalább egy darab közepes harckocsival támadták a Szíriai Arab Hadsereg állásait a bázison.

Harcjármű Bázis parancsnoki részlegének 80 százalékát a Harakat Ahrar Al-Sham militánsai ellenőrzik. A bázis legfontosabb állásai még mindig a Szíriai Arab Hadsereg kezében vannak.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei jelenleg a parancsnoki részleg és a 446. számú telephely visszafoglalásán dolgoznak

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑