Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Légdévelem elhárította az izraeli rakéták többségét (képek, videó)

2018. 05. 10.

Szerda éjjel rakétákat lőttek ki Szíriából a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonaságra – közölte egy izraeli katonai szóvivő, aki szerint a rakétákat irániak indították: az izraeli hadsereg azt állítja, válaszul több tucatnyi iráni katonai célpontot támadott meg Szíriában csütörtökre virradóan.

Hivatalos szíriai közlés szerint az izraeli rakéták katonai támaszpontokat találtak el, egy lőszerraktárt, és egy katonai radart. A SANA ugyanakkor azt állította, hogy „a légvédelem több tucat rakétát lőtt le a szíriai légtérben”.

Ma hajnalban szíriai fővárosban, Damaszkuszban robbanások sorozatai hallatszottak hajnal előtt, ezzel egy időben pedig a szíriai légvédelem válaszcsapásainak döreje uralta a térséget. A SANA szíriai állami hírügynökség idézte a szíriai hadsereg tisztjét, aki azt mondta: az izraeli rakéták szíriai védelmi állásokra, radarállomásokra és fegyverraktárakra csaptak le, az ellenséges rakéták többségét azonban megsemmisítették.

Lelőtt izraeli rakéta: 

.

Az izraeli légierő előzőleg, kedd este légicsapást mért egy szíriai légi támaszpontra. A támadásban a hírek szerint 15-en haltak meg, nyolcan közülük irániak.

Orientalista.hu – Zenobia MTI, Russia Today

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑