A Szíriai Légvédelem egységei Damaszkusz elleni izraeli légtámadást vertek vissza

Január 20-án délben a Szíriai Arab Légvédelem egységei visszavertek egy izraeli légtámadást, amely Damaszkusz városától délre fekvő katonai állások ellen irányult, közölte a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA).

“A légvédelmi rendszereink hatékonyan elhárítottak egy izraeli légi támadást, ami a déli térség ellen irányult és megakadályoztuk, hogy elérje céljait.” – közölte egy szíriai katonai forrás az állami hírügynökséggel.

Az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma hivatalos közleménye alapján négy izraeli F-16 vadászbombázó hét darab levegő-föld rakétát indított a Damaszkusz Nemzetközi Repülőtér felé a Földközi-tenger nemzetközi vizei fölött. A közlemény szerint a Szíriai Arab Légvédelem egységei Pantszir-SZ1 és Buk-M2E komplexumokkal megsemmisítették a támadó ellenséges rakétákat.

“A szíriai fővárostól délkeletre fekvő Damaszkuszi Repülőtér elleni izraeli agresszió nem okozott személyi sérülést vagy anyagi károkat.” – tette hozzá a minisztérium beszámolója.

Az incidenst követően az Izraeli Fegyveres Erők bejelentették, hogy a Vaskupola rakétaelhárító rendszer elfogott egy repülő tárgyat, amely a megszállt Golán-fennsíknál indult el szíriai területről. Még nem tisztázott, hogy ez a Szíriai Légvédelem egyik elhárítórakétája volt, ami letért a pályájáról vagy egy föld-föld rakéta, amit szándékosan (!) indítottak el a Golanról.

Ez volt az első alkalom, hogy Izrael nappal próbált meg szíriai célpontokat megtámadni ami arra utal, hogy az Izraeli Légierő sokoldalúbb támadó harcmodort fogadott el.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑