2017. 10. 22.

A Szíriai Légvédelem SZ-200VE légvédelmi komplexumaAkik nem tudnák, a Szíriai Légvédelem 2011-2012-ben feljavította és új SZ-200 eszközöket szerzett be, továbbfejlesztve a meglévő komplexumokat sokkal korszerűbb, nagyobb hatótávolságú változatokká, amelyek 250 kilométerre lévő célpontokat semlegesíthetnek.

A Szíriai Légvédelem javításai és fejlesztései nem álltak meg 2012-ben sem, azonban csak arról beszélhetünk, amit már nyilvánosságra hoztak.

A fő gondja a Szíriai Légvédelemnek nem a radarberendezések, hanem a vahhabita terrorizmus és a megszálló zsoldosok által okozott hézagok, amelyek képtelenné teszik a szíriai korai riasztó radarok számára az időbeni észlelését annak, hogy ellenséges repülőgépek a hazai légtéren kívülről lőttek ki rakétát vagy nem, valamint az észlelt ellenséges légi jármű elég közel van-e hozzá vagy nem, hogy az elhárító rakéták semlegesítsék.

Ez igazolódott és megváltozott az elmúlt hónapokban, azonban a Szíriai Légvédelem rendszere naponta erősödik és hamarosan az összes hézag be lesz zárva.

Micsoda egy “madár”, elnézést, micsoda egy rakéta.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com