Cadmus fordítás Cadmus

A tálibok megöltek kéttucatnyi afgán kommandóst

Afganisztánban a tálib lázadók megölték a hadsereg egyik elitalakulatának legkevesebb húsz tagját, aki egy elvesztett körzet visszaszerzésére indított hadműveletben vett részt az északi Farjáb tartományban – közölték csütörtökön helyi tisztségviselők.

A tálibok tíz nappal ezelőtt szerezték meg az ellenőrzést Daulat Abád körzet felett. A biztonsági erők kedden rövid időre visszavették a körzetet, de ezután a környező falvakban rejtőzködő tálib fegyveresek lesből rájuk támadtak – közölte a tartományi tanács két tagja.

A tálib támadásban a hadsereg legalább két harckocsiját út mentén felrobbanó pokolgép semmisítette meg.

A tálibok számos katonai sikert arattak az elmúlt hetekben. Különböző tartományokban legalább 27 körzetet sikerült megszerezniük azóta, hogy a nemzetközi haderő május 1-jén megkezdte a kivonulást Afganisztánból. Az országnak 34 tartománya, és ezeknek összesen körülbelül 400 körzete van.

A hosszú ideje ostromlott területeket védő kormányerők elmenekültek, hogy csatlakozzanak más, a közelben található csapatokhoz, vagy légi úton evakuálták őket, miután nem érkezett erősítés tartományi tisztségviselők közlése szerint. Egyes helyszíneken fegyvereket és lőszert is hátrahagytak. A hatóságoknak több visszavonuló katona sorsáról nincs információjuk.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑