Cadmus fordítás Cadmus

A tálibok megtiltották a védőoltást az afganisztáni Paktia tartományban

Az iszlamista tálibok megtiltották a koronavírus elleni védőoltást a kelet-afganisztáni Paktia tartományban – jelentette pénteken a Samsad afganisztáni televízió.

A televízió jelentése szerint Valiat Hán Ahmadzai, Paktia tartomány egészségügyi hivatalának vezetője közölte újságírókkal, hogy a régiót a múlt héten elfoglaló tálibok megtiltották a védőoltás beadását a tartományi kórházban. Az orvos elmondta, hogy a kórház oltási osztálya legalább három napja zárva van, és a látogatóknak azt mondják, hogy tilos a védőoltás.

Április 14-én Joe Biden amerikai elnök közölte döntését, amely szerint befejezik az amerikai haderők afganisztáni állomásoztatását, véget vetve ezzel az amerikai hadsereg leghosszabb külföldi műveletének.

A bejelentés óta a dél-ázsiai országban fokozatosan romlik a biztonsági helyzet, a tálibok egyre intenzívebben támadnak egy sor település ellen. Július elején az iszlamista lázadók újból az ellenőrzésük alá vonták az ország Iránnal, Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal, Kínával és Pakisztánnal közös határát.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑