Cadmus fordítás Cadmus

A tálibok őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt, mert állítólag megsértette az iszlámot

2022. 06. 09.

A radikális iszlamista tálibok Afganisztánban őrizetbe vettek egy ismert afgán divatmodellt és három társát, mert állítólag megsértették az iszlámot és a Koránt.

A divatbemutatóiról és YouTube videóiról ismert Adzsmal Hakikit bilincsben lehetett látni a tálibok hírszerzési ügynökségének keddi felvételén, amelyet a tálibok a Twitteren tettek közzé.

Az ügy hátterében egy széles körben megosztott videófelvétel áll. Ezen Hakiki látható, amint nevet, miközben társa, a beszédhibás Gulám Szakhi a Koránból olvas fel, vicces hangnemben.

Az őrizetbe vételeket követően a tálibok újabb videót tettek közzé, amelyen Hakiki és társai világosbarna raböltözetben bocsánatot kérnek a radikálisok kormányától és a vallási vezetőktől.

A felvételhez dári nyelven kísérőszöveg is társul, miszerint “senki sem gyalázhatja a Korán verseit, vagy Mohamed próféta szólásait”.

Jogvédők Hakiki és társai haladéktalan szabadon engedését követelték, mondván, hogy a bocsánatkérések kierőszakolásával a tálibok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságát.

Egyelőre nem ismeretes, hogy a modellek milyen büntetésre számíthatnak.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑