Cadmus fordítás Cadmus

A terrorizmus ellen emelt szót Ferenc pápa

2021. 10. 17.

Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrortámadások kapcsán. A katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszéde után a Norvégiában, Afganisztánban és Nagy-Britanniában elkövetett, számos halottat és sebesültet maguk után hagyó támadásokról szólt.

Kérlek benneteket, térjetek le az erőszak útjáról, amely mindig a veszteseké, vereséget jelent mindenki számára. Ne felejtsük, hogy az erőszak erőszakot szül – jelentette ki Ferenc pápa.

A pápa terrortámadásként említette a norvégiai Kongsbergben október 13-án elkövetett támadást, amelyben egy feltételezhetően iszlamista hátterű dán férfi az íjával öt emberrel végzett.

A londoni rendőrség terrorcselekménynek nyilvánította Sir David Amess brit parlamenti képviselő pénteki meggyilkolását, a politikust délkelet-angliai választókörzetében egy férfi szúrta meg többször késsel. Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a dél-afganisztáni Kandahár legnagyobb síita mecsetében pénteken elkövetett pokolgépes merényletet, amelynek legkevesebb 47 halottja és 70 sebesültje volt.

Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilikában püspökké avatta Guido Marinit, az olaszországi Tortona püspökét, aki 2007-től mostanáig a vatikáni szertartások ceremóniamestereként volt ismert. Püspökké avatta a chilei Andrés Gabriel Ferrada Moreirát, a Klérus Kongregációjának titkárát.

A bazilikában mintegy 1500 egyházi személy és hívő volt jelen a Vatikánvárosban is enyhített járványintézkedéseknek köszönhetően.

MTI, Magyar Nemzet

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑