Cadmus fordítás Cadmus

A Török Hadsereg elfoglalt egy kulcsfontosságú hegyet Afrintól keletre (képek, videó)

2018. 01. 29.

Január 28-án a Török Hadsereg és proxy fegyveresei (“Szabad Szír Hadsereg” – FSA) elfoglalták a Burszaja-hegyet és Kasztal Dzsandal falut, keletre Afrin várostól Aleppo tartomány északi részén, közölték dzsihádista források és a török Anadolu hírügynökség. A dzsihádista források elmondták, hogy a Török Hadsereg és az FSA fegyveresei foglyul ejtették a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) két milicistáját, valamint számos másikkal végeztek az előretörésük során.

A maga részéről a YPG azt állította, hogy az egységei visszaverték a Burszaja-hegy elleni török támadást és végeztek számos török katonával. Habár a kurd milíciák semmivel sem támasztották alá állításaikat.

.

Eközben az FSA egyik meg nem nevezett vezetője elmondta az Andolu Hírügynökségnek, hogy a török támogatású militáns csoportok visszaverték a YPG állásaik ellen irányuló támadását Mare város körül, Afrintól délkeletre. A hírügynökség szerint az FSA dzsihádistái megölték a YPG négy milicistáját, valamint 17 másikat megsebesítettek, miközben visszaverték a rohamot.

A Török Fegyveres Erők Vezérkara azt állítja, hogy a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) 484 harcosa halt meg a “Olive Branch” (Olajág) Hadművelet január 20.-i kezdete óta, miközben a YPG azt állítja, hogy mostanáig több, mint 50 civil halt meg a Török Légierő bombázásaiban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑