Cadmus fordítás Cadmus

A török légierő ismét a szír hadsereg állásait bombázta (videó)

2018. 03. 04.

Török harci gépek bombázták szombaton a szíriai kormányhoz hű csapatok állásait az északnyugat-szíriai Afrín körzetében, a légicsapásban legkevesebb 36 harcost megöltek – közölték a helyi források.

A Szíriai Arab Hadsereg mellett harcoló, aleppoi férfiakból verbuválódott Nemzetvédemi Erők múlt héten vonultak be Afrín térségébe, hogy támogassák a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát, a januárban Törökország által indított Olajág offenzíva célpontját.

A légicsapás Kafr Dzsina településen talált el egy katonai tábort. A szombati volt a harmadik alkalom 48 órán belül, hogy török harci gépek a szíriai hadsereghez hű csapatok állásait támadták.

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai koalíció, amelynek vezető ereje az YPG, szintén megerősítette a szombati török bombázások hírét, de a légicsapás helyéről, illetve az áldozatok számáról nem közölt részleteket.

Törökország a vele szövetséges iszlamista  fegyveresekkel együtt január végén indított offenzívát Afrín körzetében az YPG kurd milícia ellen, amelyet Ankara a törökországi kurd szakadár Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek tart. A kurdok a szíriai kormány segítségét kérték a török támadás visszaveréséhez.

Orientalista.hu – Sinoda, MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑