Cadmus fordítás Cadmus

A török rendőrség őrizetbe vett tíz embert a terrorszervezettel való kapcsolat gyanújával

2023. 09. 22.

A török rendőrség őrizetbe vett tíz embert az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel fenntartott kapcsolat gyanújával, ötöt közülük letartóztatásba is helyeztek – közölte Ali Yerlikaya belügyminiszter pénteken.

Elmondta, hogy a MIT török hírszerző ügynökség és a terrorelhárító egységek hajtották végre a műveletet a nyugat-törökországi tengerparti Izmirben, miután a felderítés feltárta, hogy a gyanúsítottak felszereléseket rejtettek el ott.

A hatóságok robbanóanyagokat, pokolgépek készítéséhez szükséges egyéb alkatrészeket, valamint fegyvereket és lőszert találtak Izmir Bornova negyedében.

“A művelet eredményeként tíz gyanúsítottat előállítottunk. Közülük ötöt előzetes letartóztatásba helyeztünk, a többi ötöt szabadlábra helyeztük – írta a miniszter X mikroblogján.

A miniszter által a mikroblogjára feltett és a razziáról készült videofelvételen több rendőrségi autót lehet látni egy hegyvidéki területen, a rendőrök pedig egy kis pincében kutatnak fegyverek után. Azt is bemutatták, amint a rendőrök átkutatnak egy házat, és előállítják a gyanúsítottakat.

Az Iszlám Állam számos támadást hajtott végre Törökország-szerte, köztük azt a merényletet 2017. január 1-jén egy isztambuli éjszakai mulatóban, amelyben harminckilenc ember halt meg. A török rendőrség több műveletet is végrehajtott már az iszlamisták ellen.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑