Cadmus fordítás Cadmus

A varsói magyar nagykövetség bekapcsolódott a pápai segélyszervezet közel-keleti humanitárius akciójába

2017. 12. 14.

A Lengyelországban akkreditált magyar diplomaták részvételével összegyűjtött, az iraki Kurdisztán központjába, Erbílbe szállítandó mintegy 50 segélycsomagot adtak át szerdán a varsói magyar nagykövetségen a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nevű pápai segélyszervezetnek.

A Szükséget Szenvedő Egyház a Közel-Keleten kifejtett humanitárius tevékenysége keretében a varsói magyar nagykövetséggel együttműködve karácsony előtti gyűjtést szervezett az erbíli gyermekek megsegítésére – tájékoztatta az MTI-t Lagzi Gábor nagykövetségi sajtó- és kultúrattasé.

A pápai segélyszervezet mintegy 800 – iskolai felszerelést, ruhát, játékot és édességet – tartalmazó segélycsomagot továbbít majd Erbílbe. Ezen belül 50 csomag abból a gyűjtésből származik, amelybe a Varsóban és Krakkóban dolgozó magyar diplomaták, valamint a Varsói Egyetemen működő magyar tanszék hallgatói kapcsolódtak be.

A varsói magyar külképviseleten a csomagokat Waldemar Cislo, a Szükséget Szenvedő Egyház lengyelországi koordinátora jelenlétében adták át.

Kovács Orsolya Zsuzsanna magyar nagykövet a csomagok átadásakor felidézte, hogy éppen szerdára esik 1981-es lengyelországi hadiállapot bevezetésének 36. évfordulója. Ebben az összefüggésben fontosnak nevezte, hogy a lengyelek és a magyarok “tovább adhatják” azt a szolidaritást, amelyben az 1956-os magyar forradalom, illetve a lengyelországi hadiállapot kapcsán kölcsönösen maguk is részesültek.

A Szükséget Szenvedő Egyház egyik fontos partnere a lengyel kormány közel-keleti humanitárius programjainak, a pápai segélyszervezet révén Varsó többek között a szíriai kórházak felújításába kapcsolódott be.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑