Cadmus fordítás Cadmus

A világ összes valutáját betiltották a tálibok

A tálibok betiltották a külföldi valuták használatát Afganisztánban, amely lépés tovább ronthat az összeomlás szélén álló gazdaság állapotán – írta meg a Portfolio.hu a BBC-re hivatkozva.

Az ország gazdasági helyzete és nemzeti érdekei megkövetelik, hogy minden afgán afgán valutát használjon minden kereskedelmi tevékenység során– jelentették ki a tálibok.

Az amerikai dollárt eddig széles körben használták Afganisztán piacain, emellett pedig a szomszédos országokkal határos területeken, mint például a pakisztáni határ vidékén.

Az Iszlám Emirátus arra utasítja az összes állampolgárt, boltost, kereskedőt, üzletembert és a nagyközönséget, hogy ezentúl minden tranzakciót afgániban bonyolítsanak le, és szigorúan tartózkodjanak a devizahasználattól – mondta Zabihullah Mujahid tálib szóvivő az interneten közzétett nyilatkozatában.

Egy afgáni 3,4 forintot ér a jelenlegi árfolyam alapján. Bárki, aki megszegi ezt a rendeletet, jogi eljárással néz szembe – áll a közleményben.

Miután a tálibok augusztusban átvették az ország irányítását, az amerikai jegybank és az európai központi bankok Afganisztán több milliárd dollárnyi tengerentúli eszközét befagyasztották. A tálibok felszólaltak Afganisztán tengerentúli vagyonának zárolása ellen, mivel a nemzet súlyos pénzhiánnyal néz szembe.

A teljes írást itt olvashatják el.

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑