Cadmus fordítás Cadmus

A Világbank 300 millió dollárral támogatja az ebola megfékezését

2019. 07. 25.

A Világbank 300 millió dollárral (87 milliárd forint) támogatja a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében tavaly kitört ebolajárvány megfékezését – jelentette be szerdán a Világbank vezérigazgatója.

Krisztalina Georgieva hangsúlyozta: sürgős szükség van a nemzetközi közösség további támogatására, hogy elejét vehessék a kongói helyzet kiéleződésének és megakadályozhassák a betegség átterjedését a szomszédos államokra.

A Világbank támogatása, amely vegyesen tartalmaz hiteleket és pénzügyi segélyt, éppen ebben hivatott támogatást nyújtani a kinshasai vezetésnek és nemzetközi szervezeteknek – tette hozzá.

Az ebolajárvány tavalyi kitörése óta a Világbank már 100 millió dollárral segítette a betegség elleni küzdelmet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti bizottságának múlt szerdai ülésén nemzetközi vészhelyzetet hirdettek. A WHO reményei szerint a nemzetközi vészhelyzet kihirdetése segíthet fokozni a betegség elleni erőfeszítéseket, a többi között további pénzügyi források bevonásával, ugyanis a szervezet által elkészített első féléves költségvetésnek csak a felére érkezett fedezet.

A mostani ebolajárványnak eddig már több mint 1700 halálos áldozata van, és összesen mintegy 2500-en fertőződtek meg a betegséggel.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑