A vízummentességről tárgyal Bagdadban az iráni külügyminiszter

Mohamed Javad Zaríf iráni külügyminiszter közzétette, hogy vízummentes utazást javasoltak az iraki állampolgároknak, és cserében az iráni állampolgárok vízummentesen utazhassanak be Irakba.

Mohamed Javad Zarif Bagdadban találkozott Mohamed Ali al-Hakim  iraki kollégájával.

Az iráni állami médiában napvilágot látott hírek szerint, Hassan Rouhani iráni államfőnek az iraki látogatása előtt Mohamed Javad Zaríf iráni külügyminiszter tárgyalásokat folytatott Bagdadban, és nyilatkozatot tett az iraki sajtónak.

A küldöttségek közötti tárgyalásokon jó megállapodás született az İrán és Irak közötti vízummentes utazásról- mondta  Zarif, és hozzátette:

“Az iraki testvéreinknek azt javasoltuk, hogy vagy a teljes kölcsönös vízummentességet vezessük be vagy az ingyenes vízumot biztosítsuk a két ország állampolgárai számára. Ha azt sem fogadják el, akkor azt javasoljuk, hogy csökkentsük a vízum díját. Tovább folynak az egyeztetések a két ország közötti vízummentes utazás érdekében. Úgy vélem, hogy végül bejelentik a jó hírt”.

A tárgyalást követő közös sajtóértekezleten közzétették, hogy megállapodást kötnek a kőolaj, földgáz és villamosenergia területéhez kapcsolódóan.

TRT nyomán

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑