Cadmus fordítás Cadmus

A westminsteri Igazságosság és Béke Bizottság elítéli Ciszjordánia egyes részeinek bekebelezését

2020. 07. 04.

Izrael július elsejére tűzte ki Ciszjordánia egyes palesztin területeinek egyoldalú annektálását. Ezzel kapcsolatban a westminsteri Igazságosság és Béke Bizottság a szentdföldi népek oldalán foglalt állást a kérdésben.

A Bizottság arra hívja Izraelt és az Egyesült Államokat, hogy tartsák tiszteletben a nemzetközi jogot és az eddig megszületett ENSZ határozatokat, és vessék el ezt a megfontolatlan tervet az igazságosság és a béke nevében. „Miután a Szentföld keresztény egyházi vezetői, az angliai és walesi püspöki konferencia, Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, valamint a canterbury anglikán érsek elítélte a döntést, a westminsteri Igazságosság és Béke Bizottság is csatlakozik a tiltakozáshoz. A nagy-britanniai zsidó közösség vezetői is aggodalmuknak adtak hangot az izraeli döntés kapcsán.

A döntés nem fogja javítani Izrael helyzetét a világban

A westminsteri Igazságosság és Béke Bizottság közleményében megfogalmazottak szerint: a terület bekebelezése nem tesz mást, mint tönkre teszi egy tárgyalás alapú béke megteremtésének a lehetőségét és tovább korlátozza annak a kilátását, hogy létrejöjjön egy palesztin állam. Valószínű, hogy növekedni fog az erőszak, valamint hogy a palesztinok élete tovább romlik, akik már eddig is szenvedtek az izraeli megszállás miatt. A döntés tehát nem fogja javítani Izrael helyzetét a világban.

A teljes írást itt olvashatják el.

Vatican News

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑