Cadmus fordítás Cadmus

Abbász illegálisnak minősítette Trump határozatát

2019. 03. 27.

Mahmúd Abbász palesztin államfő  szerint illegális Donald Trump amerikai elnök  által aláírt határozattervezetet, miszerint hivatalosan elismerik a Golan-fennsíknak izraeli fennhatóságát.

A WAFA hivatalos palesztin hírügynökség közölte a palesztin államfő nyilatkozatát, amiben élesen kritizáltta az amerikai elnök közel-keleti politikáját.  Abbász szerint a Golán-fennsík státusza megegyezik Jeruzsáleméval. Mind a kettő egy arab ország része amit a nemzetközi szervezetek is elismernek.

Abbász hangsúlyozta, hogy amennyiben  a felek hűek maradnának az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az ENSZ és az Arab Béke Kezdeményezés határozataihoz, akkor béke lehet a térségben, de Trump politikája ezt ellehetetleníti.

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel az Egyesült Államok hivatalosan elismeri Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett, mely 52 éve az izraeli megszállás alatt áll. Az ENSZ viszont nem ismeri el a Golán státusának a megváltozását. Izrael a Golán-fennsík egy részét 1967-ben foglalta el Szíriától.

TRT nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑