2017. 02. 08.

Abbasz: Izrael célja az apartheid

Az új izraeli telepestörvény “a népünk elleni agresszió” – jelentette ki kedden Párizsban Mahmud Abbasz, a Palesztin Hatóság elnöke.

Az izraeli parlament hétfőn fogadta el azt a törvényt, amely visszamenőleg jogszerűnek nyilvánítja mintegy négyezer ciszjordániai telepesotthon felépítését.

A palesztin államfőt Francois Hollande francia elnök fogadta kedden, aki szerint izraeli telepek építése palesztin területeken megnyitja az utat a bekebelezés előtt.

– Ez a törvény ellentétes a nemzetközi joggal. Folytatni fogjuk az erőfeszítéseinket a nemzetközi bíróságokon, hogy megvédjük a létezésünket és a földünket. Izrael célja, hogy elérje az egy államon belüli apartheid rendszerét. Nincs erre más szó. Ha ez megtörténik, az katasztrófa lenne számunkra, és a nemzetközi közösség számára, és erre hívjuk fel most az Önök figyelmét.

Izrael főügyésze a hétfőn elfogadott törvényről kijelentette, hogy az alkotmányellenes. A jogszabály a legutóbbi a telepeseknek kedvező intézkedések sorában, amelyeket az izraeli kormány Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta hozott.

Orientalista.hu – Euronews

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑