Afgán biztonságiak és fegyveresek csaptak össze Afganisztán két tartományában

Az afgán biztonsági erők legkevesebb hét tagja és négy lázadó meghalt, legalább 14-en pedig megsebesültek két afgán tartományban kirobbant újabb összecsapásokban – közölték szerdán helyi tisztségviselők.

Az északi Kunduz tartományban öt kormánykatona meghalt, és négy lázadó életét vesztette, amikor tálib szélsőségesek ellenőrző pontokat támadtak meg a Tádzsikisztánnal határos két körzetben. Nyolc katona és négy lázadó megsebesült.

A kedd éjszaka kezdődött összecsapások szerda hajnalra véget értek. A történteket helybeli lakosok is megerősítették.

A tálibok, hogy megszilárdítsák állásaikat a térségbeli kulcsfontosságú utak mentén, rátámadtak a tartomány azonos nevű székhelyének keleti külterületére.

A szélsőségesek továbbá, az előzőkéhez hasonló rajtaütésben, megöltek két helyi afgán rendőrt és több másikat megsebesítettek a nyugat-afganisztáni Herát tartomány azonos nevű fővárosától délkeletre.

A háború sújtotta országban még mindig folynak harcok annak ellenére, hogy az afgán központi kormány képviselői és a tálibok béketárgyalásokat folytatnak a katari fővárosban, Dohában.

A tálib szélsőségesek Afganisztán-szerte törekszenek lerohanni a kisebb városokat, hogy megerősítsék pozícióikat a tárgyalásokon.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑