Cadmus fordítás Cadmus

Afgán gyerekeket szállítanak Németországba orvosi kezelésre

2022. 11. 08.

Afgán gyerekek egy 54 fős csoportját szállítják november 10-én Németországba orvosi kezelésre – közölte kedden az afgán vörös félhold szóvivője Kabulban.

Mavlavi Matiulhak Halisz szerint olyan fiatalokról van szó, akik betegek, vagy súlyos sebeket, így égési sérüléseket, csonttöréseket szenvedtek.

Az egy és tizenegy év közötti gyerekek jelenleg a Friedensdorf International nevű német segélyszervezet gondozásában vannak, amelynek munkatársai már megérkeztek Afganisztánba, hogy előkészítsék a pácienseket az útra. Szintén csütörtökön 68 afgán gyerek tér vissza Németországból hazájába.

A gyerekek fél évet maradnak Németországban.

A vörös félhold hangsúlyozta, hogy jelen körülmények között lehetetlen Afganisztánban segíteni a gyerekeken. A dél-ázsiai ország komoly gazdasági válsággal küszködik és nagyrészt politikailag elszigetelt a radikális iszlamista tálibok tavaly augusztusi hatalomátvétele óta.

A Friedensdorf Internationalnak 1988 óta van megállapodása az afganisztáni vörös félholddal, aminek keretében több mint 4700 afgán gyereket kezeltek már.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑