Cadmus fordítás Cadmus

Afganisztánban egy helyi televízió három munkatársát gyilkolták meg egy támadásban

Afganisztánban a helyi Enikassz kereskedelmi televízió három női munkatársát gyilkolták meg egy támadásban – közölte kedden Szalmai Latifi, a műsorszolgáltató vezetője.

Tájékoztatása szerint a három nőre a keleti Dzsalalábád városának egyik piacán támadtak ismeretlen fegyveresek.
Ugyanennek a televíziós csatornának az egyik újságírónőjét és a sofőrjét tavaly decemberben gyilkolták meg szintén Dzsalalábádban.

Eddig a térségben tevékenykedő egyik terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. “Olyan területen dolgozunk, ahol szélsőséges és kormányellenes csoportok működnek” – mondta Latifi. Hozzátette, hogy néhány éve őt is elrabolták terroristák, akik négy és fél hónapon át tartották fogva.

Afganisztánban továbbra is háború dúl, dacára az afgán kormány és az ellene háborút folytató iszlamista tálib lázadók közötti béketárgyalásoknak. A dél-ázsiai országban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet is hajt végre támadásokat. A merényletek gyakran irányulnak a sajtó munkatársai, vallástudósok és jogvédők ellen.

Az ENSZ afganisztáni missziója (UNAMA) szerint az utóbbi három évben legalább 65 médiaszakembert és emberi jogi aktivistát öltek meg célzott támadásokban Afganisztánban. A tettesek kilétére gyakran nem derül fény.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑