Cadmus fordítás Cadmus

Afrín nem elég, a török hadsereg folytatja szíriai hadműveletét

2018. 03. 20.

A török elnök kijelentette, a török hadsereg az északnyugat-szíriai Afrín régióban aratott sikerei után kiterjeszti hadműveleteit más szíriai kurd zónákra, így Kobanira.

Ezeket a területeket az Egyesült Államok által támogatott szíriai kurd erők uralják, és amerikai egységek is jelen vannak itt.

Recep Tayyip Erdogan egy ankarai ünnepségen arról beszélt, Törökország nem akarja megszállni Szíriát, csupán a törvényen kívüli kurd lázadók fellegvárává vált határzónát kívánják megtisztítani a “terroristáktól”.

– Elfoglaltuk Afrin belvárosát, ezzel túljutottunk az Olajág-hadművelet legfontosabb szakaszán – szögezte le Erdogan. Most következik Manbidzs, Kobani, Ras al-Ayn és Al-Qamishli. Aztán folytatjuk ezt addig, amíg ugyanúgy fel nem számoljuk ezt a kurd folyosót – ígérte a török államfő.

A török katonák és az őket támogató szíriai erők vasárnap vonultak be Afrín belvárosába. A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a szíriai milicisták azóta fosztogatni kezdtek, épületeket gyújtanak fel, vallási szobrokat törnek össze, ahogy az Iszlám Állam terrorszervezet tette egykor.

Euronews

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑