Aki kritizálja Erdogant az csakis külfödi titkosszolgálat ügynöke lehet

A török külügyminiszter szerint az európai titkosszolgálatok együttműködnek a török sajtóval, hogy aláássák Recep Tayyip Erdogan elnök hatalmát. Melvut Cavusoglu azután beszélt erről a BuzzFeednek. hogy francia és német vezetők európai újságírók letartóztatása miatt bírálták a török vezetést.

„Ez az új európai trend, hogy ezeknek az országoknak a titkosszolgálatai újságírókat és bloggereket használnak Törökországban”- mondta a miniszter. Szerinte Európa azért „csap akkora zajt”, amikor a török hatóságok letartóztatnak egy újságírót, mert az a titkosszolgálatoknak dolgozik.

Különösen Németországra gyanakszik, mivel az továbbra is tiltakozik a német-török Deniz Yucel elfogása miatt. A Welt újságíróját 100 napja ítélet nélkül tartják fogságban. A német kormányszóvivő szerint Angela Merkel a csütörtöki NATO-csúcson is felszólította Erdogat, hogy engedjék szabadon Yucelt. Ugyanakkor Cavusoglu tagadta, hogy szóba jött volna ilyesmi.

Egyébként Cavusoglu meglátása szerint a New York Times is csak azért bírálja Edogan kormányát, mert a lap mögött is a Pennsylvaniában élő, török hitszónok, Fethullah Gülen áll.

Orientalista.hu – (Turkinfo, 444.hu)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑