Aleppó, a végsőkig – tudatos manipulálás a filmben?

 A hazánkban is bemutatott Aleppó a végsőkig című dokumentumfilm remekül példázza, hogy miként lehet célzottan torzított tényekkel a világ közvéleményét manipulálni. A film a szír önkéntesekből álló Fehér Sisakosokról szól. A szervezet humanitárius civil szervezetként definiálja magát, mint azonban később kiderült, tagjai elkötelezettek az Al-Kaida szíriai leányvállalata, az An-Nuszra Front mellett. A témában Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója volt az Echo TV Napi aktuális vendége.
A Fehér Sisakosok egy humanitárius szervezet, elvileg életmentésre szakosodtak. Speidl Bianka elmondta, hogy egy Soros György által finanszírozott PR-cég meghirdette a Szíria kampányt, ennek célja, hogy minden erővel a szír vezetést hatalmától megfossza. Ez a kampány az ellenzéket a nyugatiak szemében hősként állítja be.
Ha a Fehér Sisakosok azt mondják, hogy vegyi fegyvert vetettek be, akkor azt látjuk, hogy a helyzet kivizsgálása nélkül, azonnali lépésre szánja el magát például az USA is. Azt gondolom, hogy úgy néz ki a folyamat, hogy megmondják, hogy mit nyilatkozzanak, hogy aztán egy későbbi lépést, igazolni tudjanak. A szír emberek élete itt nem számít.
– szögezte le a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.
ECHO TV

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑