Cadmus fordítás Cadmus

Algériában 120 ápoló halt bele a Covid-19-betegségbe

2020. 11. 24.

Kilenc hónap alatt 120 algériai ápoló halt bele az új típusú koronavírus okozta Covid-19-betegségbe, és több mint kilencezren fertőződtek meg – közölte hétfőn az algériai egészségügy-minisztérium.

Eddig 120 egészségügyi alkalmazott halt meg, 9146-at pedig megfertőzött a vírus – mondta Dzsamel Furar, a koronavírus-járványt monitorozó tudományos bizottság szóvivője.

Az elmúlt két hétben, a járvány második hullámában számos, elsősorban az első vonalban dolgozó orvos figyelmeztetett a veszélyre, és kérte a lakosságot, tartsák be a korlátozó intézkedéseket, és csak szükség esetén hagyják el otthonukat.

Algériában, a járvány által leginkább érintett egyik afrikai országban robbanásszerűen nő az új fertőzések száma.
A járvány február 25-i kitörése óta közel 76 ezer igazolt fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 2300-an haltak meg az egészségügy-minisztérium legfrissebb adatai szerint.

Megfertőződött az ország elnöke, Abdelmadzsid Tebbún is, őt október 28. óta Németországban ápolják kórházban. A kormány több tagjánál is diagnosztizálták a vírusfertőzést.

November 15-én a kormány a karanténintézkedések szigorítása mellett döntött, és 32 megyére (a 48 közül) terjesztette ki a kijárási tilalmat este 8 és reggel 5 között.

Tizenöt napra bezárták a sportlétesítményeket, szórakozóhelyeket, ifjúsági házakat és kultúrházakat is.
A városi közszolgálati, illetve magánközlekedést felfüggesztették a hétvégékre az ország egész területén. A megyék közötti tömegközlekedést betiltották.

Március 17. óta tilos az országban minden gyülekezés, így az esküvői ünnepségek és politikai tüntetések is.

A maszk viselése május 24. óta kötelező, az előírást megsértőket súlyos pénzbírsággal büntetik. A határátkelők március 17. óta zárva tartanak.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑